Microbiology Laboratory Turkey

Mikrobiyoloji Ile Ilgili Tüm Konuların Kısa ve Öz Anlatımları. Microbiology Lab Information.

Bu Blogda Ara(SEARCH)

MicroLab

29 Ekim 2018 Pazartesi

CİTROBACTER TÜRKÇE

CİTROBACTER

Citrobacter türleri düzdür, fakültatif anaerobik, Gram-negatif basillerdir ve Enterobacteriaceae ailesindeki peritriköz flagella ve koliform bakteriler aracılığıyla tipik olarak hareketlidir. Bu cins 1932'de Werkman ve Gillen tarafından önerilmiştir. 1993'ten önce sadece üç tür, Citrobacter freundii, Citrobacter koseri (Citrobacter diversus) ve Citrobacter amalonaticus kabul edildi. C. freundii bu cinsin tür cinsidir ve sonraki iki tür başka isimler olarak adlandırılmıştır. C. koseri, 1993 yılında Uluslararası Sistematik Bakteriyoloji Komisyonunun Yargı Komisyonu tarafından C. diversus'un yerini almıştır. Aynı yıl, Brenner ve ark. DNA hibridizasyonu ile 11 genomospesitasyona Citrobacter sınıflandırılmış: C.freundii, C.koseri, C. amalonaticus, C. farmeri, C. youngae, C. braakii, C. werkmanii, C. sedlakii ve isimsiz genomospecies 9, 10 ve 11. Daha sonra, genomospecies 9, 10 ve 11 C. rodentium, C. gillenii ve C. murliniae olarak adlandırıldı.
b5cc4c9ed36bbe9e0bf03030d1994435
Citrobacter freundii

Citrobacter türleri yaygın olarak suda, toprakta, gıdada ve hayvanların ve insanların bağırsaklarında bulunur. Birçok Citrobacter enfeksiyonları nozokomiyal olarak edinilir; bununla birlikte, aynı zamanda topluluk edinilmiş olabilirler. Geniş bir sürveyans çalışması, Gram-negatif enfeksiyonun% 0.8'inin Citrobacter spp. Hastane ayarlarında Citrobacter spp. Enterobacteriaceae'nin % 3 - 6'sını oluşturabilir nozokomiyal enfeksiyona neden olur. Citrobacter enfeksiyonları olan hastalarda, bakteriler anneden veya yatay olarak taşıyıcılardan veya diğer hastane kaynaklarından dikey olarak iletilebilir. Enfeksiyon sporadik vakalar veya nozokomiyal salgınlar olarak ortaya çıkabilir. Dikey veya nozokomiyal bulaşma, bazı sporadik olgularda bakterilerin kökenini ve aile üyeleri veya diğer kişiler için taşıyıcılar gibi taşıyıcılardan bulaşmayı açıklayabilir.

C0322124-Citrobacter_freundii% 252C_SEM


LABORATUVAR TANI
Citrobacter enfeksiyonu olan hastalar sadece kültür tarafından tanımlanabilir ve onaylanabilir. Citrobacter türleri çeşitli kültür ortamlarında büyüyebilir. Tüm türler , gaz üretimi ile Citrobacter ferment glikozu olarak tanımlanmıştır Birkaç istisna dışında, organizmalar hareketlidir ve sitrat kullanırlar Farklı türler biyokimyasal testlerle ayırt edilebilir Antimikrobiyal duyarlılık testinin yorumu Enterobacteriaceae için kullanılan kriterleri takip eder .
875952355
Organizmalar, muhtemelen ağız boşluğunu, alt gastrointestinal sistemi veya solunum yolunu kolonize ederler. Daha sonra, bakteriyemi ve merkezi sinir sistemi (CNS) enfeksiyonu dahil olmak üzere çeşitli alanların enfeksiyonu ile sonuçlanabilir. Hastane dışı salgınlar büyük ölçüde hastane personeli tarafından gastrointestinal ve el taşımalarına bağlıdır.
CNS için C. koseri'nin özel eğilimi iyi anlaşılmamıştır. 32 kilodalton spesifik bir dış zar proteininin sinir dokularında bu organizmanın tropizmi ile ilişkili olduğu ve menenjit ve apseye neden olduğu ileri sürülmüştür.
877af4c03b2defc92fa745aa14a81baa
                            Citrobacter freundii on MacConkey



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder