TRIPLE SUGAR IRON (TSI AGAR)
Glikoz, laktoz ve sükroz olarak bakılır. Yatık TSI besiyerine inoküle edilen suÅŸ 37°C’ da 24 saat inkübe edilir. Ä°nkübasyon sonunda tüpün dibindeki sarıya dönen renk deÄŸiÅŸimi glikozun kullanıldığını, yatık yüzeydeki sarıya dönen renk deÄŸiÅŸimi laktozun kullanıldığını, yatık yüzeyin ucundaki sarıya dönen renk deÄŸiÅŸimi sukrozun kullanıldığını gösterir. Ayrıca (Norveç üçlü tüp metodunda kullanılan ikinci besiyerine) mannitol’ e geçilerek 37°C’ da 24 saat inkübasyondan sonra sarıya dönen renk deÄŸiÅŸimi ile mannitol fermantasyonu saptanır.
Testin yapılış tekniği;
➤ Katı besiyerinde üremiÅŸ olan kolonilerden hangi bakteri olduÄŸu tahmin edilenler,
TSI agara ekilir.
➤ Etüvde, 37oC’de 24 saat inkübe edilir.
➤ Ä°nkübasyon sonucunda üreyen kolonilerin gözlenmesi durumuna göre deÄŸiÅŸen rengin hangi bakteri olup olmadığına karar verilir.
INSTAGRAM
FACEBOOK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder